Centres Cívics Vic

UPCYCLING AMB ART, RETALLS SOBRE MOBLES

Revivim i personalitzem mobles que ja tenim

Upcycling és un terme anglès que defineix una pràctica molt popularitzada actualment; En català en podríem dir reciclatge de valor afegit, supra-reciclatge o reciclatge creatiu.  

Consisteix en transformar un objecte que ja teníem per tal de donar-li una nova vida; En lloc de tenir-lo arraconat o llençar-lo, o comprar-ne un altre, el personalitzem de tal manera que pren més valor per nosaltres, passa a tenir un nou aspecte o una nova utilitat, o a ser un objecte decoratiu o una obra d’art.  

Les tècniques utilitzades en upcycling o supra-reciclatge son molt diverses, és una pràctica multidisciplinària.  

En aquest taller donarem una nova vida a un moble petit que portarem de casa: una cadira, un tamboret, una tauleta petita, o bé una caixa de fusta, un gerro… El renovarem donant-li un aspecte nou amb una tècnica de collage que implica uns processos amb paper, cola i vernís que li confereixen un acabat bonic i resistent per poder ser utilitzat en el dia a dia.   

És una tècnica semblant al découpage, però es diferencia d’aquest en que els papers escollits (papers estampats amb diferents imatges, lletres, colors…) es retallen i combinen dissenyant una composició única que dona lloc a un objecte molt personalitzat, amb l’estil o intenció que cadascú li vulgui donar.  

D’aquesta manera aprendrem a renovar o a donar una determinada intenció decorativa als nostres mobles i objectes.   

N’aprendrem amb la Nathalie de PepinoFaktory.  

Material a portar:  

Un moble petit: una cadira, tamboret, tauleta petita… o una caixa de fusta, un gerro… 

Inscriu-te!
Dates del taller
monogràfic 1 sessió
divendres 5 de maig
Horaris
1 grup
17 h – 20 h
Lloc
CCVIC Plaça Osona
Tallerista
Nathalie Pepino
Preu
15€

Venda on-line tancada