Centres Cívics Vic

USOS CREATIUS DE LA INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL

Descripció

Les eines d’intel·ligència artificial han evolucionat molt durant els últims deu anys i des de fa un any comencen a estar disponibles per al públic. Avui, són un mitjà capaç de generar noves imatges, escriure un relat breu o canviar-te l’aspecte de la cara a les xarxes socials. Com funcionen aquestes tecnologies? Què més poden o podran fer? Com podem usar-ne d’altres més enllà de ChatGPT, Dall-e 2 o Midjourney? Quins usos creatius els podem donar?

En aquest taller pràctic, el col·lectiu Estampa reflexionarà i intentarà donar resposta a aquestes preguntes, demostrant de forma pràctica diferents eines i donant recursos perquè els/les participants en puguin trobar i provar d’altres. Durant el taller, les/les participants aplicaran algunes d’aquestes tècniques mitjançant l’ús d’eines en línia, entre elles el deepfake, una tècnica d’intel·ligència artificial que permet produir vídeos de persones –anònimes o conegudes– parlant o duent a terme accions que no han passat mai.

Per a participar en el taller és imprescindible portar un portàtil amb connexió a internet. No és necessari que sigui molt potent ni disposar de cap programari específic. L’organització intentarà proveir alguns portàtils per a aquells/es que no en disposin, però es recomana posar-se en contacte amb anterioritat per assegurar la disponibilitat.

No és necessari tenir coneixements avançats d’informàtica, però sí ser-ne un usuari habitual. Per alguna part del taller és necessari tenir un usuari de google (gmail).

Bio

Estampa és un col·lectiu de programadors, realitzadors i investigadors, que treballen amb una perspectiva crítica i arqueològica les tecnologies audiovisuals i digitals. Des de 2017 han desenvolupat una línia de treball centrada en els usos i ideologies de la IA. Un interès que va començar amb un projecte programàticament titulat El mal alumne. Pedagogia crítica per a intel·ligències artificials (2017–2018) i al que han seguit més de vint investigacions, instal·lacions, performances o audiovisuals que es poden consultar a la web del col·lectiu: tallerestampa.com

Imatge: Rawpixel en Freepik

Inscriu-te!
Dates del monogràfic
Dilluns 18 i dimecres 20 de setembre
Horaris
17.30 h – 19.30 h
Lloc
CCVIC JOAN TRIADÚ
Tallerista
Col·lectiu Estampa – Cicle d’Arts Digitals
Preu
Gratuït

Venda on-line tancada