Centres Cívics Vic

VIU LA MÚSICA EN LA PINTURA

Pinzellades musicals en el romanticisme

Conferència activa amb la participació dels assistents, basada en un passeig per la música del romanticisme, exposant les característiques i formes musicals d’aquesta època en relació amb la pintura, a través de les composicions musicals i obres pictòriques de destacats artistes.

Exposició: El piano romàntic, el lied i la simfonia en el romanticisme musical.
Escoltarem obres dels compositors : L. v. Beethoven, F. Chopin i F. Schubert, entre
d’altres.

Comparar la música del romanticisme amb la del classicisme i impressionisme musical.
La conferència és oberta a la intervenció de les persones assistents, les quals poden intervenir individualment i/o col·lectivament, participant en dues propostes didàctiques relacionades amb els continguts explicats:
– Relacionar imatges i músiques de diferents estils musicals: classicisme, romanticisme i impressionisme.
– A partir d’una obra pictòrica i una música escoltada, esbrinar els paral·lelismes entre el quadre i la composició musical.

A càrrec de M. Carme Domingo Belando, llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona; titulada Superior de Música pel Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i Dra. en Història i Història de l’Art per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

La seva activitat artística com a cantant lírica, guitarrista i poeta l’ha portat a actuar en auditoris i teatres de reconegut prestigi oferint concerts lírics, recitals de música i poesia i participant en nombrosos actes acadèmics i culturals.

Inscriu-te!
Data del taller
Monogràfic
Dissabte 1 d’octubre de 2022
Horari
10.30 h – 12.30 h
Lloc
CCVIC Santa Anna
Tallerista
M. Carme Domingo
Preu
10€