Centres Cívics Vic

EXPOSICIÓ “CICATRIUS COMPARTIDES”

Una cicatriu amb la qual tots ens podem identificar

Un projecte de sensibilització sobre Justícia Global i de Gènere facilitat per l’Associació d’educadors en Drets Humans (AHEAD) en coordinació amb el projecte sobre la violència de gènere a la República Democràtica del Congo de la Lliga dels Drets dels Pobles.
La exposició ha estat desenvolupada per un equip de l’ESDi Escola Superior de Disseny a nivell de recerca, disseny i conceptualització.

L’objectiu del projecte, materialitzat en forma d’exposició, és sensibilitzar sobre la situació de les dones a l’àrea de Butembo de la RD Congo. També es busca conscienciar de l’explotació de les mines il·legals i del contraban dels recursos que s’extreuen, on actuen màfies instal·lades en el territori amb la connivència de persones vinculades a diferents àmbits del poder polític i d’empreses occidentals.

La instal·lació es compon de cinc plafons, que identifiquen 5 fases: impacte, curiositat, empatia, solidaritat i acció. A més d’explicar el conflicte, en l’exposició s’ha volgut involucrar i fer participar al visitant amb preguntes a respondre amb si o no en diferents urnes.

D’aquí també sorgeix el títol “CICATRIUS COMPARTIDES”, ja que es tracta d’una cicatriu amb la qual tots ens podem identificar. La violència de gènere no és un tema llunyà, i l’exposició busca empatitzar amb el problema i la realitat del dia a dia que passa al nostre voltant.

Del 3 al 21 d’ abril al Centre Cívic Joan Triadú.

Horari de 16.00h a 20.00 hores de Dilluns a Divendres (no festius)