Centres Cívics Vic

EXPOSICIÓ “UN NIU DE LLENGÜES”

Del Centre de Normalització Lingüística d’Osona

“Un niu de llengües” és una petita mostra que recull en 36 cartells el testimoni de 36 persones que ens diuen quina llengua parlen (la seva llengua materna) i ens en diuen algun mot, que tradueixen al català.

La commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna, aprovada per la Conferència General de la UNESCO, té com a objectiu promoure i protegir el multilingüisme i la diversitat cultural, i neix en record dels estudiants i activistes pakistanesos que el 21 de febrer de 1952 van ser assassinats a trets per la policia quan es manifestaven en favor de la seva llengua, el bengalí. Enguany, el tema del Dia Internacional de la Llengua Materna és l’Educació Multilingüe, la necessitat per a transformar l’educació”. La jornada pretén fomentar la tolerància, el respecte i reivindicar cada llengua com a part del patrimoni de la humanitat.

L’Exposició al Centre Cívic Joan Triadú estarà disponible del 21 de febrer al 21 de maç en horari de tarda de dilluns a divendres de 16.00 a 20.00 hores. “Un niu de llengües” cartells amb els testimonis d’alumnes del CNL d’Osona que ens expliquen algun mot de les seves llengües.