Centres Cívics Vic

EXPOSICIÓ ‘VEURE O MIRAR: RETRATS A PRESÓ’ AL MUSEU DE L’ART DE LA PELL

Xerrada inaugural: 16 de setembre, a les 17 h. Cal inscripció.

EXPOSICIÓ ‘VEURE O MIRAR’.
Activitat inclosa a l’itinerari Art i llibertat de les Propostes de tardor dels Centres Cívics de Vic.
Dates: es pot visitar del 16 de setembre al 13 d’octubre
Xerrada inaugural: dimecres 16 de setembre a les 17 h. A càrrec de Maria Vernet, directora del Taller de Fotografia del Centre Penitenciari de Lledoners, i d’alguns dels participants. Inscripció per la xerrada inaugural.
Lloc: Museu de l’Art de la Pell.

Del 16 de setembre al 13 d’octubre, el Museu de l’Art de la Pell de Vic acollirà l’exposició temporal Veure o mirar: retrats a presó. Es tracta d’una mostra del treball fotogràfic portat a terme pels interns que participen als tallers de fotografia del Centre Penitenciari Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada.

La mostra reuneix els treballs del darrer curs del Taller de Fotografia de Lledoners, dirigit per l’artista Maria Vernet. L’exposició està dividida en diferents sèries fotogràfiques que posen de manifest els sentiments, les esperances i els anhels d’uns interns obligats a viure un doble confinament. Entre les desenes de retrats que ompliran la sala gran del Museu de l’Art de la Pell s’hi podrà veure també les obres d’alguns dels presos polítics catalans privats de llibertat des de fa més de dos anys, com recorda la regidora de Cultura, Susagna Roura.

El Taller de Fotografia de Lledoners és una de les activitats artístiques opcionals que ofereix el centre penitenciari als seus interns. Acompanyats per una professional de la fotografia, els participants del taller aprenen diferents tècniques fotogràfiques a mesura que creen conjuntament una obra comuna. En aquesta edició del curs, totes les propostes han girat entorn del retrat. A partir d’aquí, els interns han treballat tècniques digitals, analògiques i lumíniques com ara la llarga exposició, el retoc digital o la cianotípia, un tipus de revelat al sol que es podrà veure aplicat sobre llençols del Centre Penitenciari. L’exposició Veure o mirar: retrats a presó vol mostrar el valor d’aquest aprenentatge i possibilitar el vincle cultural amb l’exterior, necessari en ambdues direccions.

XERRADA INAUGURAL

El dia 16 de setembre a les 5 de la tarda, s’oferirà una xerrada inaugural al pati exterior de la Biblioteca Joan Triadú de Vic, amb Maria Vernet, l’artista que ha dirigit les activitats i amb la participació d’alguns interns que explicaran la seva experiència. La presentació anirà a càrrec de la regidora de Cultura, Susagna Roura. Aquesta activitat forma part de l’itinerari Art i llibertat de les Propostes de tardor dels Centres Cívics de Vic. Per assistir a l’acte cal inscripció prèvia al web https://centrescivics.vic.cat/