Centres Cívics Vic

LA RETIRADA DEL 1939 A OSONA: EXPOSICIÓ I XERRADA ORGANITZADES PER CGT OSONA AL CENTRE CÍVIC CAN PAU RABA

La CGT Osona organitza dues activitats sobre la retirada del 1939 a Osona al Centre Cívic Can Pau Raba en el marc del projecte ‘Des de Stolperstein a la Memòria Democràtica’ que porta a terme la UVic-UCC amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vic.

EXPOSICIÓ ‘MEMÒRIA DE LA RETIRADA, 1939’.

Organitza CGT Osona.

La derrota i l’exili de centenars de milers de ciutadans l’any 1939 és un fet històric que ha marcat la vida social, política i cultural del nostre país. Aquesta exposició presenta una selecció de textos, imatges, llocs i persones distribuïts en panells temàtics, que ajuden explicar l’ample ventall de circumstàncies que acompanyaren aquest terrible esdeveniment. L’objectiu és que el coneixement sobre l’exili ens ajudi a analitzar les seues causes i a aprendre de la lluita per a construir un món millor.
Col·laboren: Museu de l’Art de la Pell i Biblioteca Joan Triadú.
Del 14 al 31 de març
Vestíbul del Centre Cívic Can Pau Raba.
Horari de visita: tardes de 16 h a 20 h (matins segons activitats programades).

XERRADA ‘1939, LA RETIRADA A OSONA’.

Organitza: CGT Osona.

A càrrec de Josep Casanovas, Doctor en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona i professor de la Facultat d’Educació, Traducció, Esports i Psicologia de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. Membre del GREUV (Grup de Recerca Educativa de la UVic).
Divendres 25 de març a les 19 h.
Centre Cívic Can Pau Raba
(planta baixa, espai R).

Amplieu la informació del projecte Stolpersteine i la programació d’activitats de memòria democràtica: www.vic.cat/viure-a-vic/memoria-democratica