Centres Cívics Vic

LA XERRADA AL VOLTANT DE L’EXPOSICIÓ ‘VEURE O MIRAR: RETRATS DE PRESÓ’ INAUGURA LA TEMPORADA DELS CENTRES CÍVICS DE VIC

La mostra dirigida per Maria Vernet, que es pot veure al Museu de l’Art de la Pell fins al 13 d’octubre, recull fotos fetes per interns del Centre Penitenciari de Lledoners

La xerrada inaugural de l’exposició ‘Veure o mirar: retrats de presó’, que forma part de l’itinerari Art i llibertat de les Propostes dels Centres Cívics de Vic (CCVIC), va inaugurar el programa de Tardor.

Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, i Jordi Sánchez, expresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), empresonats des del 16 d’octubre del 2017 al Centre Penitenciari de Lledoners han acompanyat l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, en la inauguració de la temporada dels Centres Cívics amb la xerrada al voltant de l’exposició Veure o mirar: retrats a presó, que es pot veure al Museu de l’Art de la Pell de Vic. L’acte també ha comptat amb les intervencions del secretari de Mesures penals, Reinserció i Atenció a la víctima de Catalunya, Amand Calderó, i la directora del Taller de fotografia del Centre Penitenciari de Lledoners, Maria Vernet, i ha estat moderada per la responsable dels Centres Cívics, Cristina Jordà.

El resultat d’un taller de fotografia

L’exposició Veure o mirar: retrats a presó, que es pot veure al Museu de l’Art de la Pell fins al 13 d’octubre, mostra els treballs del darrer curs del Taller de Fotografia de Lledoners, una de les activitats artístiques opcionals que ofereix el Centre Penitenciari de Lledoners als seus interns. Dirigits per l’artista Maria Vernet, els participants del taller aprenen diferents tècniques fotogràfiques a mesura que creen conjuntament una obra. En aquesta edició del curs totes les propostes han girat entorn del retrat, amb el qual els interns han treballat tècniques digitals, analògiques i lumíniques diverses.

La mostra està dividida en diferents sèries fotogràfiques que posen de manifest els sentiments, les esperances i els anhels d’uns interns que s’han vist obligats a viure un doble confinament però amb un gran interès per mostrar el valor del seu aprenentatge a l’exterior. Entre les desenes de retrats que s’exhibeixen a la sala gran del Museu de l’Art de la Pell s’hi poden veure també les obres d’alguns dels presos polítics privats de llibertat des de fa més de dos anys.

Inici de les activitats setembre-octubre

Aquest trimestre de tardor els CCVIC programem dos blocs d’activitats dividits en setembre-octubre i novembre desembre:

  • De dilluns a divendres: tallers de 4-5 sessions. Inici els dies 21, 22 i 23 de setembre.
  • Dijous: tallers monogràfics. Consulteu les dates al programa d’activitats.
  • Caps de setmana: propostes, les activitats especials dels CCVIC organitzades en petits itineraris temàtics.

Consulteu el programa d’activitats setembre-octubre dels CCVIC.