Centres Cívics Vic

MÉS NITS!: RAMON SALLÉS ENS DESCOBREIX EL ‘GEKIGA’, EL MANGA MÉS DRAMÀTIC

La xerrada ha comptat amb una presentació a càrrec de Marc Bernabé

El CCVIC Can Pau Raba ha acollit la segona de les xerrades dedicades al manga i a l’anime del programa de cultura oriental Més Nits!: la primera va anar a càrrec d’Oriol Estrada, amb ’30 anys de Bola de Drac’ i ara ha estat torn de Ramon Sallés amb ‘Gekiga, la vessant dramàtica del manga’.

Xerrada de Ramon Sallés a Can Pau Raba: ‘Gekiga: la vessant dramàtica del manga’

Sallés ha explicat el context del naixement del ‘gekiga’, a la dècada dels 50 del segle XX, com un moviment que es diferencia del manga humorístic, regnant en aquell moment, per la transgressió dels codis estètics, formals i narratius.

S’ha fet un repàs dels dibuixants que en van definir el llenguatge com Yoshihiro Tatsumi, Takao Saito, Masahiko Matsumoto, Masaaki Sato… I d’altres que van adoptar aquest llenguatge trencador, com el mestre Osamu Tezuka.

Al final de la xerrada s’ha portat a terme un sorteig de manga entre el públic assitent: 8 títols gentilesa de Editorial Gallonero i Astiberri Ediciones, editorials a les quals agraïm la seva col·laboració amb el programa Més Nits dels Centres Cívics de Vic i el Festival Nits de cinema oriental.

Al públic afortunat en el sorteig de llibres de Astiberri i Gallonero. amb en Ramon Sallés

Moltes gràcies a en Ramon Sallés, en Marc Bernabé i a tots els assistents.