Centres Cívics Vic

NOU IMPULS A L’AULA D’INFORMÀTICA DEL CCVIC EL MONTSENY

L’aula disposa d’una desena d’ordinadors per poder impartir tallers i activitats de forma proactiva i ser un espai de ciutat per a entitats i serveis

L’Ajuntament de Vic dóna un nou impuls a l’aula d’informàtica del Centre Cívic el Montseny on s’hi desplegarà, entre d’altres, el projecte de capacitació digital. L’aula té per objectiu millorar i afavorir la inclusió i la vinculació de les persones a la comunitat mitjançant les eines TIC i la intervenció social per fomentar-ne la seva autonomia.

Els Centres Cívics de Vic són els equipaments on es descentralitzen les activitats de l’Ajuntament als diversos barris, esdevenint espais de proximitat,  de foment del desenvolupament comunitari i de cohesió social. S’hi fan activitats relacionades amb l’empoderament del veïnat i, a través d’espai d’aprenentatge i d’eines informàtiques, des d’una vessant lúdica educativa.

El Centre Cívic del Montseny inclou la Biblioteca del Montseny, un projecte ciutadà que gestiona l’associació de veïns i veïnes del Remei, que utilitzaran l’aula per fer tallers vinculats per erradicar la bretxa digital, com el tractament de la imatge digital, i diverses activitats per a totes les edats i públics.

La tècnica de Ciutadania, Berta Rierola, ha subratllat que més enllà dels tallers està previst que a través d’una dinamitzadora comunitària s’obri l’espai informàtic al jovent del barri perquè hi puguin treballar i familiaritzar-se amb les eines TIC.

Podeu ampliar la notícia a la web de l’Ajuntament de Vic.