Centres Cívics Vic

PROGRAMA D’ACTIVITATS DELS CENTRES CÍVICS DE VIC PRIMAVERA 2024

L’oferta cultural d’abril a juny inclou una cinquantena de tallers de diverses sessions i formats.

Els Centres Cívics de Vic presentem el programa d’activitats de primavera que es portarà a terme entre els mesos d’abril i juny.

Una programació que concentra l’oferta en els emblemàtics tallers dels CCVIC però on també hi trobarem algunes xerrades i col·laboracions amb entitats i amb d’altres equipaments culturals, com és el cas de VicJove, que aporta un seguit d’activitats del seu programa Tardes joves en diversos centres cívics, adreçades al públic juvenil; o bé, els tallers que es portaran a terme a les instal·lacions de la Biblioteca Pilarin Bayés, Introducció a la producció musical, o a La Farinera Centre d’Arts Visuals de Vic, Fotografia de carrer.

També destaca l’oferta de tallers que es faran a l’aire lliure, amb l’objectiu de gaudir de l’arribada del bon temps i de descobrir el patrimoni urbà i natural. En són exemples Flora de la Plana de Vic, Iniciació a l’orientació sense GPS, Descoberta de les caixes niu per a ocells, Excursionisme científic, Urban sketch, Batucada o Taitxí, entre d’altres.

Activitats inclusives

Per altra banda, es fa un pas endavant en la programació d’algunes activitats inclusives o adaptades i en la possibilitat de posar suports per a persones amb diversitat funcional o amb dificultats per a portar a terme alguna activitat. En aquest sentit, un dels grups de Hatha ioga és adaptat per a persones amb mobilitat reduïda o amb d’altres dificultats. També destaquen Joc teatral sense barreres o Dansa integrada, activitats plenament inclusives o activitats més de caire divulgatiu i de normalització de les diversitats, com Llengua de signes catalana (LSC), a càrrec de l’Agrupació de Sords de Vic i Comarca, o Lectura fàcil, una col·laboració entre la Biblioteca Pilarin Bayés i el grup de la Fundació Sant Tomàs que cogestiona el CCVIC Santa Anna.

Col·laboracions amb entitats i equipaments

El programa aposta també per la proposta d’activitats col·laborades amb altres entitats i equipaments de la ciutat. A banda dels ja mencionats, destaquen Rosa Folk, una jornada de música tradicional, tallers i concerts, organitzada per l’Associació L’Oca Rosa; Oh Lactium!, un monogràfic intensiu d’elaboració de mató en col·laboració amb la mostra de formatges catalans; Trilogies musicals, nova proposta d’audicions musicals dels Germans Mendelssohn, en sintonia amb la programació de L’Atlàntida o L’origen de Vic, una descoberta de la història romana i arqueològica de la ciutat a través del Vicpuntzero, el Museu Episcopal de Vic i el Centre d’Investigacions Arqueològiques d’Osona (CIAO).

Continguts variats

Pel que fa als continguts de la resta de tallers i monogràfics, segueixen les línies temàtiques de cada centre cívic: música, tecnologia, salut i benestar, art, artesania, manualitats, dansa, natura, esports, cuina, teatre, humanitats… Com ja és habitual, tallers clàssics com Tonificació, Cuina de mercat o Cistelleria conviuran amb d’altres de temàtiques inèdites o poc freqüents. Per exemple, Harmònica de blues, Ceràmica apatxe, Begudes oblidades o Introducció a l’esperanto.

INSCRIPCIONS

 • Les inscripcions s’obren el dimarts 2 d’abril de forma esglaonada als diversos centres cívics i quedaran obertes fins el dia abans de l’inici de cadascuna de les activitats:
  • CCVic Joan Triadú a les 9 h
  • CCVic Plaça d’Osona a les 10 h
  • CCVic Santa Anna a les 11 h
  • CCVic La Guixa a les 12 h
  • CCVic El Montseny a les 16 h
  • CCVic Can Pau Raba a les 17 h
  • CCVic Serra-de-senferm a les 18 h.
 • Es poden fer inscripcions en línia a la pàgina web centrescivics.vic.cat.
 • De forma presencial, l’horari especial d’inscripcions als CCVIC del 2 al 5 d’abril és de 9 h a 13 h. Des del 2 d’abril i fins a l’inici de cadascuna de les activitats es poden fer inscripcions de dilluns a divendres feiners, de 16 a 20 h.
 • La informació ampliada de cadascuna de les activitats es pot trobar fent clic aquí.

INFORMACIÓ

La informació ampliada de cadascuna de les activitats es pot trobar a centrescivics.vic.cat.

DESCÀRREGUES

Programa d’activitats Centres Cívics de Vic primavera 2024 (document pdf).