Centres Cívics Vic

CRÒNICA DE LA XERRADA ‘BIOAQUITECTURA’ – PROPOSTES TARDOR 2020

El passat divendres, 16 d’octubre, va tenir lloc la xerrada sobre bioarquitectura a càrrec de Miquel Escobar Forcada, arquitecte tècnic i interiorista, activitat que forma part de l’itinerari Sostenibilitat del programa Propostes de tardor 2020.

Escobar va abordar el tema a través de diverses perspectives: l’evolució de l’arquitectura, la construcció i els materials, l’eficiència energètica, els dissenys bioclimàtics i els sistemes constructius…

També va parlar de les normatives implicades i va presentar uns quants projectes interessants en els quals ha participat.  

Ens va fer alguna proposta domèstica per fer els nostres habitatges més sostenibles i al final ens va parlar del seu llibre, un conte titulat L’Aral i les cases de terra, editat per Eco  Habitar Visiones Sostenibles SL

A més ens va portar maquetes i materials que vam poder entendre i admirar. Arribats al torn del col·loqui hi va haver molta participació.

Una sessió genial on vam aprendre i entendre un munt de coses i on es va crear més consciència de l’entorn en el que vivim.

Moltes gràcies a tothom per venir i sobretot, gràcies a Miquel Escobar.

Acabem la crònica amb la mateixa frase que en Miquel va acabar la seva xerrada :

“Gairebé tot el que faci serà insignificant , però és molt important que ho faci” Mahatma Gandhi (1869-1948) Polític y pensador indi.