Centres Cívics Vic

V JORNADA DE SALUT COMUNITÀRIA AL CCVIC CAN PAU RABA: ‘NOUS REPTES EN ENVELLIMENT’

El proper dilluns 13 de desembre de 12 a 2 del migdia es durà a terme la V Jornada de Salut Comunitària de la ciutat de Vic sota el títol “Salut comunitària i nous reptes en l’envelliment fruit de la pandèmia”. Enguany es planteja en un format híbrid, permetent a les persones assistents fer-ho de forma virtual via plataforma Zoom o presencialment al CCVIC Can Pau Raba (carrer Raval Cortines, 24 de Vic), sobretot, degut al repunt en els casos derivats de la situació de pandèmia. És per això que, un any més, es demana a les persones interessades que s’inscriguin a través del següent enllaç: https://forms.gle/TpZBUThXqhPai8eN7

Aquesta cinquena jornada comptarà amb un format més reduït que en les primeres 3 edicions que, al poder ser plenament presencial, ocupava tota una matinal i comptava amb la presència de vora 200 persones. Els darrers dos anys, degut a la situació de pandèmia, el format s’ha vist reduït per tal de poder-ne fer seguiment de manera telemàtica i, enguany, també presencial. La jornada comptarà amb la ponència central a càrrec de Jordi Amblàs que tractarà “Afectació de la pandèmia de la COVID-19 en l’envelliment i el benestar emocional de les persones grans: efectes i propostes/eines per a la millora de la situació”. Amblàs és metge geriatre i director de l’Estratègia d’atenció integrada del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. A més, és coordinador del Grup de Recerca de Cronicitat de la Catalunya Central (C3RG) i director adjunt de la Càtedra de Cures Pal·liatives de Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. Aquesta ponència anirà precedida per una breu presentació de la feina feta aquest 2021 per part de la Taula de salut comunitària de Vic, a càrrec de la tècnica de salut de l’Ajuntament de Vic, Roser del Val. La benvinguda de la jornada anirà a càrrec de Núria Vergés, regidora de Salut pública i Igualtat de l’Ajuntament de Vic i es clourà amb una sessió de meditació conscient per a professionals sanitaris i el públic en general que assisteixi a la jornada a càrrec de Marta Vila, professora de ioga, instructora de Moviment vital, entre d’altres. 

La V Jornada de Salut Comunitària de Vic és una iniciativa de la Taula de Salut Comunitària de Vic, creada el 2016 pel Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (Projecte ICI), impulsat en el seu moment per l’Obra Social “la Caixa” i promogut a Vic per l’Associació Tapís i l’Ajuntament de Vic fins el desembre del 2020. Aquest 2021, malgrat el projecte ICI ja no és present a la ciutat com a tal, sí que se segueixen mantenint i impulsant els projectes que va iniciar, com és el cas d’aquest espai de participació i coordinació en l’àmbit de la salut comunitària. La Taula està formada actualment per 20 professionals de més de 18 serveis diferents dels àmbits de la salut i socials. Aquesta jornada, concretament, s’organitza conjuntament amb un grup de treball format per l’EAP Vic 1 Nord, l’EAP Vic 2 Sud, la UVic-UCC, l’Agència de Salut Pública de Catalunya i l’Ajuntament de Vic.