Centres Cívics Vic

‘VICACTIVA’T A CASA’

Programa de televisió per promoure l’activitat física entre la gent gran.

Neix “Vicactiva’t a casa”, un programa de televisió per promoure l’activitat física entre la gent gran. S’han previst uns vuit programes de 25 minuts de durada que s’emetran els dijous per El 9 TV i els dimarts per Canal Taronja.

Més de 350 persones grans fan activitat física durant l’any en els diversos grups de gimnàstica de l’Ajuntament de Vic. Per aquest motiu, s’han adaptat les classes en temps de confinament i s’han traslladat en un programa de televisió, tal com explica el regidor d’Esports, Titi Roca.

Vicactiva’t a casa neix amb la voluntat de continuar promovent l’activitat física entre la gent més gran perquè pugui mantenir-se en forma des de casa. D’aquest programa televisiu se n’han previst uns vuit programes, el primer dels quals es podrà veure demà dijous a la tarda per EL 9 TV. Els programes s’emetran sempre els dijous a dos quarts de 6 de la tarda (EL 9 TV) i els dimarts següents (Canal Taronja) a la mateixa hora.

Cada programa consistirà en una classe d’uns 25 minuts en què es proposarà fer diferents exercicis seguint les indicacions de tres monitors: en Raül, la Mercè i l’Aina. A banda dels exercicis per estimular el moviment de les articulacions, sobretot, també es donaran alguns consells a la gent gran per ser més activa malgrat la necessitat actual de quedar-se a casa.

Aquesta campanya, que no descarta fer una segona ronda de programes segons evolucioni la crisi sanitària i la durada del confinament, ha nascut de la necessitat de mantenir l’activitat física en les persones de més edat, tenint en compte que moltes d’elles ja n’eren practicants durant el curs.

Titi Roca recorda que de la mateixa manera que les entitats esportives de la ciutat darrerament han utilitzat les xarxes socials per donar a conèixer la seva activitat, calia trobar un canal per arribar a tota la gent gran.