Centres Cívics Vic

ARCADI OLIVERES PROTAGONITZA LA SEGONA DE LES PROPOSTES D’HIVERN CCVIC

El CCVIC Can Pau Raba ha acollit la xerrada sobre economia, sostenibilitat i canvi global.

L’activista i economista Arcadi Oliveres va congregar un públic nombrós al CCVIC Can Pau Raba per donar la seva visió de l’economia i explicar les seves reflexions sobre el futur immediat.

Arcadi Oliveres | Propostes hivern 2020 | CCVIC Can Pau Raba | 29/01/2020

Oliveres va fer una radiografia inicial dels poders que intervenen en l’economia mundial, mostrant-se molt crític amb el poder que ostenten algunes grans corporacions, moltes vegades superior als dels governs escollits pels ciutadans.

Va emplaçar als assistents a ser crítics i responsables amb les opcions de consum que prenem com a ciutadans. Com a exemple, va assenyalar entitats que practiquen la banca ètica.

Tot i que el funcionament de l’economia global planteja molts problemes i allunya el centre de decisió de les persones, Arcadi Oliveres va definir-se com un idealista que veu possible un canvi cap a una estructura i un funcionament més sostenible. Aquest canvi, segons va afirmar, ha de venir donar per dues variables: ecologia i educació.

Després d’una intervenció aproximada d’una hora, va tenir lloc un torn de preguntes del públic assistent.

Moltes gràcies a la setentena de persones que van assistir a la Proposta i a l’Arcadi Oliveres, per la seva pedagogia i la seva bona disposició.

Consulteu les 8 Propostes d’hivern de febrer i març.