Centres Cívics Vic

CRÒNICA DEL MONOGRÀFIC ‘CERVESES ELABORADES PER DONES’

Amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Aquest dijous 9 de març ha tingut lloc el monogràfic ‘Cerveses elaborades per dones’ a càrrec de Virginia Madre de Kibus, una empresa que elabora cerveses artesanals.

En primer lloc, la Virginia va parlar de Pink Boots, una associació sense ànim de lucre fundada a EEUU que es va crear per ajudar i donar suport a les dones que treballen a la indústria cervesera, de la qual ella en forma part.

Durant l’activitat la Virginia va explicar-nos el gran protagonisme de la dona en l’elaboració de cervesa en les diferents civilitzacions al llarg de la història, ja que antigament la cervesa s’elaborava de forma casolana i eren les dones que s’encarregaven de la seva producció. Probablement, una de les figures femenines més importants per la història de la cervesa ha esta Hildegarda de Bingen, una religiosa alemanya que va viure entre 1098 i 1179, que va descobrir els beneficis del llúpol com a ingredient per elaborar la cervesa.

Es va fer una selecció de 4 tipus de cerveses, totes elles de proximitat i amb el punt en comú que són elaborades per dones.

  • La primera va ser la Quana, elaborada a l’Ametlla del Vallès, una cervesa tipus American Pale Alei amb una amargor moderada, equilibrada i refrescant.
  • Pirouette, una cervesa inspirada en un dels estils més representatius de les abadies belgues.
  • En tercer lloc, la IPA Jiao. Una cervesa elaborada per Kibus i que sorprèn per el pebre de Sichuan.
  • I per últim, la Ceberus Moreneta. Una cervesa artesanal d’Artés, una cervesa negra d’alta fermentació i d’estil Ale.