Centres Cívics Vic

CRÒNICA DEL MONOGRÀFIC “JOCS DE TAULA EN CATALÀ”

El passat divendres, 29 d’octubre, va tenir lloc el taller monogràfic “Jocs de taula en català”, conduït per membres del Club Osona Juga.

Durant el taller, van presentar un conjunt de jocs que pertanyen a una nova generació que han anat apareixent des de principis del segle XXI i que van molt més enllà dels jocs clàssics del segle XX que tots coneixem. Aquests nous jocs exigeixen més imaginació, creativitat, estratègia i complicitat entre els companys de joc, en definitiva, més implicació, i això fa que “enganxin” molt. Al taller se sentia el comentari “és que no estem acostumats a aquest tipus de jocs”, mentre la motivació anava creixent. Tots els jocs que van portar eren en català, però d’aquesta nova generació de jocs també n’hi ha en altres llengües.

Els participants al taller van poder provar tots aquells jocs que els cridaven més l’atenció. Havien vingut al taller a passar-ho bé jugant, i alguns, a més, a descobrir nous jocs per poder jugar-hi a les sobretaules amb la família i els amics, pensant sobretot en les festes que s’acosten. Els talleristes van explicar el funcionament de tots els jocs i van anar aconsellant-ne uns o altres segons els gustos i les edats.

L’aula es va convertir en una sala de joc i de posada en comú d’una afició, on els participants van jugar engrescats amb aquests jocs nous, alhora que compartien els seus coneixements i interessos sobre aquest món.

El Club Osona Juga es va crear l’any 2017 amb l’objectiu principal de “comptar amb un punt de trobada per a les persones interessades en el joc a la comarca d’Osona”. Actualment els membres del club es reuneixen cada divendres al Centre Cívic de Santa Anna, a partir de les 21.30 h i la participació és oberta i gratuïta per tothom que estigui interessat a jugar a jocs de taula. Per a més informació, el telèfon de contacte és el 618097669.