Centres Cívics Vic

CRÒNICA DEL TALLER MONOGRÀFIC “PLATS DE CERÀMICA”

El passat dijous dia 7 d’abril va tenir lloc el monogràfic PLATS DE CERÀMICA al CCVIC Plaça d’Osona, dins del programa Tallers d’Hivern dels CCVIC.

Els assistents al taller monogràfic PLATS DE CERÀMICA del passat dijous van poder aprendre unes primeres tècniques i coneixements bàsics per treballar l’argila i fer peces de ceràmica, de la mà de l’Eli Bosch, ceramista professional.

Varen aprendre que abans de res s’ha d’amassar bé l’argila per tal que no hi quedi cap bombolleta d’aire a dintre, perquè això podria provocar una esquerda o un trencament de la peça en el moment d’assecar-se o de coure’s. Després va caldre treballar bé la peça amb les mans tal com havien escollit fer-la, “s’ha de veure-hi també amb les mans” -va dir la tallerista- sentint la forma que hi anaven donant i també el gruix de la base, ja que aquest és molt important.

Es va treballar amb la tècnica del pessic i amb la de l’ordit,  es van aplanar peces amb corrons llisos, es van decorar amb corrons que feien relleus decoratius, i es van fer acabats amb diverses eines.

Si bé la intenció del taller era fer-se un joc de platet i tassa personalitzats per l’esmorzar, els participants es van anar animant i inspirant mentre treballaven les seves peces, i van acabar creant també altres objectes útils i artístics.

Ara les peces es deixaran assecar bé durant uns dies i després la tallerista, l’Eli Bosch se les emportarà per coure-les, esmaltant-les abans amb els diversos colors escollits pels participants.