Centres Cívics Vic

GUITARRA D’ACOMPANYAMENT

Tècnica, primers acords i ritmes bàsics

Us proposem un taller per iniciar-vos en l’apassionant experiència de tocar la guitarra. Aprendrem a tocar els primers acords, a acompanyar cançons, a conèixer els ritmes bàsics dels diversos estils musicals i les tècniques utilitzades amb les dues mans. Ho farem d’una forma lúdica i amena.

Objectius:

  • Familiaritzar-se amb el fet de tocar la guitarra de forma distesa i dinàmica.
  • Iniciar-se en les diverses tècniques d’execució pròpies de l’instrument.
  • Començar a tocar música amb l’instrument, tot executant acompanyaments de cançons, acords i ritmes de nivell bàsic.
  • Treballar l’oïda, el ritme i la musicalitat en general.

Metodologia:

Les classes seran eminentment pràctiques i destinades a conèixer i treballar amb l’instrument. Només s’incidirà en aspectes teòrics quan el procés pràctic d’aprenentatge ens ho demani.

Estructurarem aquest procés al voltant d’una sèrie de cançons conegudes que introdueixin l’alumne en la interpretació guitarrista alhora que l’estimulin a millorar la seva musicalitat.

El mètode utilitzat per l’ensenyament és el de xifrat, que permet tocar sense la necessitat d’estudis musicals previs i alhora facilita una progressió més segura que la derivada de la transmissió exclusivament oral dels coneixements.

Desenvoluparem l’oïda i la destresa amb l’instrument mitjançant l’execució d’acompanyaments (ritmes i acords) i melodies pròpies de la música popular, tot seleccionant fragments musicals que resultin atractius i motivadors pels usuaris.

Cal portar guitarra.

Inscriu-te!
Dates del taller
8 sessions (divendres)
Del 26 de gener al 15 de març de 2024
Horari
18:15 h – 19:45 h
Lloc
CCVIC Santa Anna
Tallerista
Carles Lloveras
Preu
35 €