Centres Cívics Vic

LOUISE GLÜCK

Descoberta de la poeta estatunidenca

Lectura, comentari i debat de les obres de la poeta estatunidenca traduïdes al català: Avern i Nit fidel i virtuosa (Edicions del Buc, trad. Núria Busquet Molist).

L’obra de Glück es caracteritza per manifestar obertament i honestament el dolor i els traumes familiars tot posant en crisi mites i altres ficcions presents en la cultura occidental. La lluita per la llibertat individual caracteritza la seva darrera producció literària.

En Avern es parla de la mort radical com alliberació i de la família com a infern en vida a partir del mite de Persèfone i, en Nit fidel i virtuosa – de la confusió Knight (cavaller) per Night (nit), escoltat per unes nenes-  de l’empoderament de l’individu davant la lectura dicotòmica dels gèneres masculí i femení.

El monogràfic el portarà a terme la Núria Armengol, bibliotecària d’art i actualment professora associada de la secció de Teoria de la Literatura de la Universitat de Barcelona. També escriu llibres d’història de Catalunya per a nens per a l’editorial Comanegra i programa el cicle de poesia La Cava Poesia a la Jazz Cava de Vic. El 2017 l’editorial valenciana de poesia Edicions del Buc li publica Fractura.

Inscriu-te!
Data del taller
Monogràfic
Dijous 7 de març de 2024
Horari
18:30 h – 20:00 h
Lloc
CCVIC Joan Triadú
Tallerista
Núria Armengol
Preu
10€