Centres Cívics Vic
PALESTINA, ORIGEN DE L’OCUPACIÓ I ACTUALITAT al Centre Cívic Joan Triadú de Vic

S

PALESTINA, ORIGEN DE L’OCUPACIÓ I ACTUALITAT

Xerrada i visita guiada a l’exposició

Al Centre Cívic Joan Triadú inaugurem l’exposició de fotografia i vídeo sobre la memòria històrica de palestins i palestines en la diàspora a Catalunya. A partir d’objectes, documents, fotografies que han guardat, ens expliquen la Nakba al 1948 -expulsió de 800.000 palestins- procés d’expulsió que continua avui en dia.
Farem una visita guiada gratuïta per part de la fotògrafa i l’expresident de l’Associació Comunitat Palestina a Catalunya i en Sami Abdel, palestí resident a Vic.
Un dels pilars del discurs sionista és la negació de la presència del poble palestí a la seva pròpia terra. L’eslògan “una terra sense poble per a un poble sense terra” és l’exemple emblemàtic de la dissociació de la realitat sionista per justificar la colonització i l’apropiació de Palestina.
Aquesta idea negacionista d’esborrar l’existència del poble palestí té molts capítols a la història de l’Estat d’Israel. Robatori arqueològic a gran escala, destrucció de pobles i habitatges, confiscació de tota mena de documentació oficial palestina, arxius socials, culturals, cartes, documents i fotografies íntimes de les famílies palestines, amb la intenció d’esborrar, a la pràctica, tot indici d’existència del poble nadiu.
Per això, la necessitat de representació per part dels i les palestines és un exercici de legitimació de la seva pròpia existència, de fer-se tangible i real alhora, malgrat que l’Estat d’Israel utilitza tota la seva maquinària de destrucció i vulneració dels drets humans del poble palestí.
En aquest context, la fotografia sorgeix com una constatació innegable que ens porta a la ineludible afirmació “això ha estat”, on el fet fotografiat esdevé un certificat de la seva pròpia existència.

Inscriu-te!
Dates del taller
Dimecres 8 de novembre
Horaris
De 18,30h a 20,00h
Lloc
CCVIC Joan Triadú
Tallerista
Sami Abdel
Preu
Gratuït

Venda on-line tancada