Centres Cívics Vic

RITMES CARIBENYS

Batxata i salsa cubana, per ballar sense parella

En aquest taller aprendrem els passos inicials d’uns balls de procedència cubana i caribenya. Habitualment aquests balls es ballen amb parella, però en aquest nivell inicial aprendrem els passos bàsics de cadascun d’ells en línia. Així que us podeu apuntar individualment.

La salsa és el resultat de la barreja de diversos gèneres musicals llatins amb el jazz, entre els quals la guaracha, el mambo, el son montuno, la cúmbia, el merengue, el vallenato i el txatxatxà.

Més que un gènere, la salsa es va convertir en una forma d’intercanvi cultural entre els països de la regió del Carib. Al final dels anys 60 i principis dels 70, les comunitats cubanes i porto-riquenyes de Nova York van ser les responsables de donar a conèixer la cultura de la salsa als Estats Units i, des d’allà, a la resta del món.

La batxata és un gènere vinculat al folklore urbà amb origen a l’illa de Santo Domingo, en el cor del Carib. Té una important influència del bolero.

Així que els dos estils es diferencien pel seu país d’origen, la influència rítmica i també per la instrumentació. Per aprendre a ballar ambdós estils, però, només és essencial moure els malucs, somriure i divertir-se!

El taller el portarà a terme Andy Aldana professor de ball i ritmes cubans, i gerent de l’escola de ball la Bodeguita de Vic

Inscriu-te!
Dates del taller
10 sessions (dimecres)
Del 24 de gener al 27 de març de 2024
Horaris
3 grups
09:30h – 10:30h
19:00h – 20:00h
20:15h – 21:15h
Lloc
CCVIC La Guixa
Tallerista
Andy Aldana
Preu
39€