Centres Cívics Vic

TIGRE AMB COR DE LLEÓ

Conte i taller

Escoltarem el conte d’en Fu, el tigre que volia ballar la Dansa del Lleó. En acabat, cada infant crearà un personatge del conte amb ombres xineses i, entre tots, crearem un teatret on poder representar la història.

EL CONTE El somni d’en Fu, el tigre cantonès, era poder ballar la Dansa del Lleó. Sempre que anava a les escoles d’aquesta mil·lenària tradició li deien: “No, tu ets un tigre!”. Ell es preguntava quina era la diferència si les seves ombres eren molt iguals. L’única diferència eren aquelles ratlles negres. Així doncs, va tenir una idea: es pintaria tot el cos del mateix color i es presentaria a l’exhibició d’Any Nou de Lleons Xinesos. En Fu feia la seva exhibició i tothom se’l mirava bocabadat. De sobte, el cel va rugir i hi va haver una tempesta de llamps, trons i molta aigua. La pluja va destenyir el pèl d’en Fu mostrant les seves línies de tigre. Tothom va emmudir. Ell va acabar les seves acrobàcies i el silenci es va convertir en aplaudiments. Un llamp va projectar l’ombra d’en Fu a terra i els jutges van dir: “Tigres, lleons, tots poden ser els campions”. Des de llavors, tota mena d’animals practiquen i ballen la Dansa del Lleó.

EL TALLER: TIGRE AMB COR DE LLEÓ Descripció: Cada infant crearà un personatge del conte amb ombres xineses. Seran construccions que es foradaran i es cobriran amb papers de cel·lofana de colors perquè amb la llum es reflecteixin les diferents tonalitats.

Entre tots crearem un teatret on poder representar la història.
D’aquesta manera seguim dins un mateix bloc de text.

A càrrec d’Anna Obiols.

Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia.

Inscriu-te!
Dates del taller
Dijous 14 de juliol de 2022
Horari
18 h – 20 h
Lloc
CCVIC Santa Anna
Tallerista
Preu
Gratuït. Cal inscripció prèvia.