Centres Cívics Vic

URBAN SKETCHING  

Dibuix d’interiors i exteriors de racons de Vic 

De la ma de Teresa Saumell descobrirem racons de Vic, tan interiors com exteriors per anar a dibuixar. Al final sempre es posen els dibuixos junts, així cada persona pot veure els esbossos dels altres i compartir les opinions.  

El material també es molt personal. Normalment es necessita un bloc de dibuix o una llibreta. Es pot fer amb colors, llapis, bolígraf, retolador, aquarel·les, segons els gustos de cada persona. 

Urban sketching o l’art urbà de “viure el moment” 

Es tracta de fer esbossos de l’atmosfera de les ciutats, la seva arquitectura i la seva gent, els racons més amagats i bonics.  

Però també es poden dibuixar les coses quotidianes, com la tassa de cafè, la roba que ens posarem, els detalls de casa… tot es dibuixable i està permès.  

Gabriel Campanario, un català que vivia  a Seattle i treballava al Seattle Times feia il·lustracions urbanes a ma alçada i amb un esbós ràpid comunicava la realitat i la noticia. Va crear un moviment internacional, que s’identifiqua  entre si per xarxes socials a través del hashtag #usk.  

Per a ell, aquest art “reflecteix el caràcter divers, obert i global”. 

Hores d’ara ja sabem que els beneficis de la pintura són infinits: Millora la capacitat de comunicació, la salut mental, és gimnàstica per al cervell, redueix l’estrès I  incrementa la creativitat. 

Aquí podeu veure unes quantes pintures de la tallerista Teresa Saumell

Inscriu-te!
Dates del taller
8 sessions (dimarts)
del 18 d’abril al 6 de juny
Horaris
2 grups
10 h – 12 h
17 h – 19 h
Lloc
CCVIC Plaça d’Osona
Tallerista
Preu
35€