Centres Cívics Vic

VISITA GUIADA A L’EXPOSICIÓ “HISTÒRIA DE LES MANS”

Visita guiada gratuïta

En l’origen de la història de la humanitat hi són les mans. Unes mans que es distancien del terra i que s’alliberen de la necessitat biomecànica d’avançar tocant el sòl, de sostenir un pes propi, fins aleshores repartit entre quatre extremitats.

En l’origen de la història de l’art europeu també hi són les mans. Moltes mans humanes, probablement de dones, siluetades a la paret d’una cova cantàbrica, una de les quals, amb 37.300 anys d’antiguitat, constitueix una de les pintures rupestres més antigues d’Europa.

L’exposició «Història de les mans» revisa alguns aspectes destacats de la història cultural de les mans i de la nostra relació tàctil amb el món, a partir d’un diàleg entre obres d’art contemporani d’artistes actuals i una selecció de peces del romànic, el gòtic, el Renaixement, el barroc i l’art modern procedents de la col·lecció del Museu Nacional d’Art de Catalunya. Les obres reunides ens conviden a pensar sobre les formes de comunicació, producció, relació i coneixement que al llarg dels temps s’han articulat a través de les mans i del contacte. L’exposició també dedica atenció a la progressiva evolució, en temps recents, cap a una cultura digital en què la manualitat conviu amb formes de relació fonamentades en el contacte dactilar i en la mediació de dispositius i pantalles tàctils, les quals mitiguen i transformen la nostra relació física amb els objectes, les persones i altres elements del nostre entorn.

Programa d’Arts Visuals de l’Oficina de Difusió Artística de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona

Comissariat
Alexandra Laudo

Imatge: Claudi Lorenzale Sugrañes (Barcelona, 1816-1889)
Estudi de dues mans sostenint unes brides
Cap a 1850-1870
Dimensions: 22,7 x 32 cm, llapis grafit sobre paper vitel·la. Museu Nacional d’Art de Catalunya, adquisició, 1918 © Museu Nacional d’Art de Catalunya, Barcelona, 2022

Més informació: aquí

Inscriu-te!
Dates de la proposta
Dimecres 19 de juliol
Horaris
17.30 h – 19 h
Lloc
Museu de l’Art de la Pell
Tallerista
Diputació de Barcelona
Preu
Gratuït

Venda on-line tancada