Centres Cívics Vic

OCELLS DEL BOSC DE RIBERA

El passat dissabte 27 de gener vàrem realitzar el Taller OCELLS DEL BOSC DE RIBERA de la mà d’en Pep Comeres. A les 9.00 hores els participants, una quinzena, eren a les portes del Centre Cívic de la Guixa per iniciar aquesta activitat a l’aire lliure, dins de la programació d’hivern 2024.
El taller d’introducció als ocells dels boscos de ribera va tenir lloc als voltants del poble de Sentfores, concretament seguint l’itinerari que va per la vora del riu Meder. En aquest recorregut vàrem poder observar i escoltar més de 25 espècies diferents d’ocells com ara la cuereta torrentera (Motacilla cinerea), el mosquiter comú (Phylloscopus collybita), les mallerengues blava (Cyanistes caeruleus) i carbonera (Parus major) o el manyac pit-roig (Erithacus rubecula). Tampoc hi van faltar algunes espècies d’ocells hivernants com ara el pardal de bardissa (Prunella modularis)i el titella (Anthus pratensis).
Els participants van gaudir d’observacions molt interessants de comportament i alimentació com el del pica-soques blau (Sitta europaea), que es desplaça per les branques dels arbres cap per avall, buscant aliment acrobàticament! O mascles cantant i marcant territori com el gratapalles (Emberiza cirlus).”
Atesa la gran acceptació ja tenim previst poderprogramar una activitat semblant en la incipient programació de primavera on dedicarem la sortida a la recerca dels nius.