Centres Cívics Vic

CRÒNICA DEL MONOGRÀFIC ‘QUIN CACAU!’

El dimarts 6 de febrer va tenir lloc el monogràfic ‘Quin cacau!’, el qual forma part del programa Tallers Hivern 2024 dels Centres Cívics Vic.

El monogràfic va anar a càrrec de Raul Cegarra i Genís González d’El Xocolater de Taradell i va tenir una durada de dues hores. En primer lloc, van fer una breu introducció sobre l’origen i la història del cacau. Un aliment que prové dels fruits de l’arbre selvàtic, el cacauer. Per exemplificar-ho, van portar una pinya de cacau recol·lectada en el seu últim viatge a São Tomé. Una vegada oberta la pinya, es podia veure el mucílag que conté les llavors del cacau. A continuació, i a través d’imatges i anècdotes sobre el viatge, els assistents van poder veure quin és el procés del cacau, des del cultiu i la recol·lecció fins al procés de temperat i elaboració.

Durant el taller, els assistents van poder palpar els grans de cacau, les pellofes, els nibs, la pasta de cacau, el greix i finalment, posar-se a la boca i menjar un trosset de xocolata (70%) elaborada pel xocolater. Una manera experimental d’entendre l’origen i el procés d’elaboració. A més a més, també van poder degustar un bombó i una mousse.

En resum, un monogràfic per conèixer més de prop aquest aliment que, gairebé tots, estimem.

Gràcies Raul i Genís per transmetre la vostra passió pel cacau i gràcies també a tots els assistents.