Centres Cívics Vic

CRÒNICA DELS MONOGRÀFICS ‘KIMCHI COREÀ’ I ‘SAKE I RAMEN’

Enguany el CCVIC El Montseny ha portat a terme dos monogràfics de gastronomia oriental, els quals formen part del programa Més Nits! de cultura oriental que organitzen els Centres Cívics de Vic i el Festival Nits de cinema oriental. El certamen aquest any celebra la seva 20a edició i es porta a terme del 18 al 23 de juliol. 

El dijous 6 de juliol va tenir lloc el primer dels monogràfics culinaris, un taller de ‘Kimchi coreà’ a càrrec de Hara Jeon. Una quinzena de persones van poder gaudir de les explicacions de la Hara sobre les curiositats d’aquest aliment fermentat tan popular a Corea i que els coreans mengen a tots els àpats del dia. Posteriorment, van poder degustar aquest superaliment tan beneficiós per al nostre organisme.

Dissabte 8 de juliol a les 11 h del matí va ser el torn del monogràfic de ‘Sake i ramen’ a càrrec de dos entesos en la matèria. Un d’ells és Roger Ortuño, director-fundador de Comer Japonés i reconegut sake-sommelier amb múltiples certificacions internacionals. En Marc Ortiz és Don Ramen, un apassionat d’aquesta sopa japonesa. Els més de 20 assistents van poder degustar 3 tipus de sake i 3 tipus de ramen i al final, van escollir quin dels 3 els havia agradat més.