Centres Cívics Vic

MÉS NITS! ALS CCVIC: ACTIVITATS DE CULTURA ORIENTAL DEL 2 AL 14 DE JULIOL

Els Centres Cívics de Vic i el Festival Nits de cinema oriental presentem el programa Més Nits!, un conjunt d’activitats de cultura oriental que es porten a terme del 2 al 14 de juliol, durant les setmanes prèvies a la 20a edició del certamen que es porta a terme del 18 al 23 de juliol. En el programa hi col·laboren Korea en Barcelona, la UVIC-UCC, el Casal Cívic i Comunitari Mossèn Guiteras, el MEV (Museu Episcopal de Vic) i el Museu de l’Art de la Pell de Vic. La meitat de les activitats proposades són gratuïtes.

Més Nits!

Pel què fa als continguts, tenen lloc activitats de temàtiques i formats diversos, centrades en manifestacions culturals de països d’arreu d’Àsia:

  • S’ofereixen 7 tallers: brodat sashiko, (manualitats), kimchi (gastronomia), introducció a la llengua sànscrit (humanitats), sake i ramen (gastronomia), raku (artesania), vesteix-te de Nits! (fabricació digital), K-Pop (dansa) i kobido (benestar).
  • De nou s’oferiran algunes projeccions de pel·lícules i documentals: l’Espai ETC acull el documental Lotus Sports Club, amb el corresponent cinefòrum amb el vicerector de professorat de la UVic-UCC Albert Juncà, doctor en sociologia de l’esport; davant del MEV es portarà a terme la projecció de la pel·lícula Citizen Dog, un clàssic dels 20 anys del Festival Nits de cinema oriental i, al pati del Casal Cívic i Comunitari Mossèn Guiteras, es projectarà El noi lleó, pel·lícula d’animació premi del públic de l’any 2022 del Festival Nits. Aquestes dues últimes són sessions de cinema a la fresca.
  • La xerrada Un ambaixador del futbol català a la Xina a càrrec de Manel Guerrero segueix la línia d’altres anys de xerrades sobre experiències professionals i vitals en països asiàtics. Hi hauran dues xerrades més: Tres eines per desenvolupar pau interior a càrrec de Guen Lochani i Dietoteràpia xinesa a càrrec de Núria Esther.
  • La mainada té quatre activitats especials al Més Nits!: Arbre amb cor de ventall, un conte i taller familiar, amb Anna Obiols, Vols erràtics, un taller de pintura amb Marta Esmarats i una exposició de dibuixos participativa al Centre Cívic Santa Anna. Els infants d’entre 5 i 12 anys hi poden portar els seus dibuixos inspirats en la cultura oriental. El Museu de l’Art de la Pell col·labora amb l’organització del taller Fem teatre d’ombres amb figures de la seva col·lecció.
  • Com és ja és tradicional, el primer dia del programa, despertarem amb una sessió de taitxí a l’aire lliure. Aquest any canviem d’ubicació i la farem al Parc dels Estudis. A més d’aquesta sessió a l’aire lliure i oberta a tothom, també se’ns farà una altra de Jiu Jitsu a la Plaça Osona.
  • Aquesta edició del programa Més Nits arribarà també a la Bassa dels Germans Maristes durant el Festival Nits de cinema oriental, amb una actuació a càrrec de Risin’Star (exhibició de ball K-Pop). Aquesta activitat s’anunciarà en el programa del Festival Nits de cinema oriental.

Inscripcions
Les inscripcions s’obren el dimecres 21 de juny a les 16 h, tant de forma presencial com en línia a centrescivics.vic.cat. De forma presencial es poden fer inscripcions als Centres Cívics de Vic, els dies feiners, de 16 h a 20 h.

Informació
La informació ampliada de cadascuna de les activitats es pot trobar a centrescivics.vic.cat.

Programa