Centres Cívics Vic

CRÒNICA DE LA PROPOSTA “LA CUINA SOSTENIBLE”

Taller monogràfic a càrrec d’Ada Parellada al CCVIC El Montseny.

Ahir dijous va tenir lloc el taller “La cuina sostenible”, la primera proposta que forma part de l’ ITINERARI SOSTENIBILITAT juntament amb una “Una vida sostenible” que tindrà lloc el 23 d’octubre i “Bioarquitectura“, el 16 d’octubre.

El taller va anar a càrrec d’Ada Parellada, xef del restaurant barceloní Semproniana.

Primerament, l’Ada va presentar una coliflor (escaldada amb anterioritat) que va utilitzar per fer uns bunyols de coliflor i que va servir per introduir el tema del malbaratament. Segons la xef, el fet de tenir aliments i plats preparats prèviament ens solucionaran més d’un àpat per a tots aquells que no tenen temps a cuinar o pels més mandrosos. Així doncs, la seva recomanació són les precoccions per evitar llençar menjar i preparar les bases un dia a la setmana per facilitar-nos el dia a dia a la cuina.

Una altra de les receptes que va elaborar va ser el brownie de garrofa amb trufa de garrofa. La garrofa és un producte de quilòmetre zero que pertany a la família de les lleguminoses i que s’utilitza com una alternativa al cacau.

El menjar blanc de cigró amb crudités va servir per parlar de la importància dels llegums a la nostra dieta i de totes les seves propietats, com també de la facilitat que hi ha als pobles i ciutats per trobar botigues de llegum cuit.

I per acabar, una recepta de tardor com una truita oberta amb perol, bolets i castanyes.

Va ser un taller interactiu en el qual els assistents van participar en algunes ocasions, com a l’hora de triar quines espècies posar en l’elaboració del bunyols de coliflor, convertint-se així i com va dir l’Ada, en una cuina assembleària.

Gràcies a tots i a totes per la vostra assistència.