Centres Cívics Vic

NOU PROGRAMA DE TALLERS: HIVERN 2024

L’oferta cultural de gener a març inclou una cinquantena de tallers de diverses sessions i formats

Els Centres Cívics de Vic presentem el programa d’activitats d’hivern que es portarà a terme entre els mesos de gener i març del pròxim 2024.

Una programació que concentra l’oferta en els emblemàtics tallers de CCVIC però on també hi trobarem algunes xerrades i col·laboracions amb entitats i amb d’altres equipaments culturals, com és el cas de VicJove, que aporta un seguit d’activitats del seu programa Tardes joves en diversos centres cívics, adreçades al públic juvenil; o bé, els tallers que es portaran a terme a les instal·lacions de la Biblioteca Pilarín Bayés, Videopòdcast en català, o a La Farinera, Edició fotogràfica, entre d’altres.

També destaca l’oferta de tallers que es realitzaran a l’Espai de fabricació digital del CCVIC Can Pau Raba. Tècniques d’estampació tèxtil, Tall i gravat Làser i Escaneig i impressió 3D són algunes de les propostes. L’espai també ofereix uns horaris d’auIa oberta a totes la persones que estiguin interessades en el disseny i l’animació 3D. També a Can Pau Raba es torna a programar Interpretació i creació teatral a càrrec de l’Aula Pedagògica d’Arts Escèniques de l’lnstitut del Teatre, que forma part d’un projecte de formació, acompanyament i sensibilització teatral a nivell de ciutat que impulsa l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Vic.

Pel que fa als continguts de la resta de tallers i monogràfics, segueixen les línies temàtiques de cada centre cívic: música, tecnologia, salut i benestar, art, artesania, manualitats, dansa, natura, esports, cuina, teatre, humanitats… Com ja és habitual, tallers clàssics com Ioga, Pilates o Dibuix conviuran amb d’altres de temàtiques inèdites o poc freqüents. Per exemple, Novel·la negra, Papiroflèxia, Disc Golf o Quin Cacau!, aquest últim a càrrec del mestre xocolater Raül Cegarra. Repetim també algunes propostes exitoses d’altres trimestres, com Veus de l’ànima, que l’imparteix la cantant Edna Sey al CCVIC Santa Anna.

El CCVIC Joan Triadú continua consolidant les humanitats com a temàtica. S’hi portaran a terme activitats d’escriptura, literatura i poesia, així com d’història (Pugem a Ies goIfes, a càrrec de Xavier Cervera) o de divulgació científica, Una tarda espacial, una jornada que, a través de xerrades i tallers diversos, reivindica la dona i la nena com a protagonistes actives en la ciència. En col·laboració amb l’associació Women in Aerospace Europe – Barcelona.

Com a xerrada destacada, comptarem amb la presència de Sergi Càmara, fotoperiodista autor de l’exposició Europa fortalesa, que es podrà veure durant diverses setmanes al centre. Un recorregut per les vulneracions de drets humans a les fronteres d’Europa. Forma part de la programació expositiva pròpia del CCVIC Joan Triadú, que també acull les exposicions fotogràfiques organitzades per l’entitat resident 3eu VicClic.

Consulteu els tallers i monogràfics agrupats per les línies temàtiques de cada centre cívic:

INSCRIPCIONS

  • Les inscripcions s’obren el dilluns 8 de gener de forma esglaonada als diversos centres cívics i quedaran obertes fins el dia abans de l’inici de cadascuna de les activitats: Triadú 9 h / Plaça d’Osona 10 h / Santa Anna 11 h / La Guixa 12 h / Montseny 16 h / Can Pau Raba 17 h / Serra-de-senferm 18 h.
  • Es poden fer inscripcions en línia a la pàgina web centrescivics.vic.cat.
  • De forma presencial, l’horari especial d’inscripcions als CCVIC és: de 9 h a 13 h, del 8 al 12 de gener; de 16 h a 20 h, del 8 al 19 de gener.
  • La informació ampliada de cadascuna de les activitats es pot trobar fent clic aquí.

INFORMACIÓ
Els Centres Cívics de Vic tanquem del 23 de desembre a l’1 de gener, inclosos. Tornem a obrir al públic el dia 2 de gener a les 16 h.

DESCÀRREGUES

Programa d’activitats Centres Cívics de Vic hivern 2024: consulta el pdf