Centres Cívics Vic

CRÒNICA DEL MONOGRÀFIC ‘LA CUINA DEL BARRI’

A càrrec de les dones de l’Associació Casal Claret de Vic.

El passat dijous 12 de maig va tenir lloc el taller monogràfic ‘La cuina del barri. Participa en l’elaboració d’una recepta ghanesa-nigeriana’. La recepta que van preparar les dones de Casal Claret va ser el “jolof rice”, un dels plats populars de l’Àfrica occidental i que comparteixen els països de Ghana i Nigèria. A més, hi ha un debat etern per decidir quin “jolof rice” és el millor.

El “jolof rice” consisteix en arròs amb tomàquet, ceba, picant i espècies. Es pot servir acompanyat d’ous, vedella…en aquesta ocasió el van acompanyar amb pollastre i una bona amanida.

El propòsit d’aquests tallers és apropar les cuines del món, les cuines del barri a tota la població. La cuina i els fogons ens donen l’oportunitat de conèixer i apropar-nos una mica més a altres cultures. A través dels aliments, dels productes i de l’elaboració ens podem endinsar en un altre país per conèixer els seus costums.